Predstavitev podjetja TKO d.o.o.

V podjetju Tovarna kovinske opreme d.o.o. izdelujemo razne sestavne dele in sklope za gradbeno mehanizacijo, predvsem za bagre, buldožerje in nakladalce. Približno 96% celotne realizacije ustvarimo na trgih Evropske unije za tuje kupce, kot so tovarne Liebherr, Caterpillar (bivši Bucyrus Werk Dortmund), Epsilon, Putzmeister,… 

V podjetju TKO d.o.o. je bilo na dan 31.12.2021 zaposlenih 196 delavcev.

Naši izdelki

Naši izdelki so:
- bagerske roke dolžine od 2 do 15 m, teže od 300 kg do 16000 kg
- sestavni deli za avtodvigala
- rezervoarji za gorivo
- rezervoarji za hidravlično olje
- ohišja-šasije buldožerjev
- ogrodja nakladalcev
- potisne deske za buldožerje
- razni manjši sklopi

Proizvodnja

Proizvodnjo je sestavljena iz naslednjih področij:
- nabava materiala in skladiščenje
- priprava polizdelkov: razrez na plamenskem in plazemskem CNC rezalniku, tračni žagi, hidravličnih škarjah, pripravo zvarnih robov, upogib pločevine, vrtanje, peskanje na avtomatski liniji ali ročno v komori, rezkanje in struženje.
- sestava polizdelkov v podsklope in končne izdelke
- varjenje
- mehanska obdelava
- finalizacija, kjer se navarijo razni drobni elementi, kot so ploščice, držala hidravličnih cevi, nosilci,..
- lakiranje končnih izdelkov

Podjetje vlaga velika sredstva v posodobitev in razvoj. V začetku leta 2006 smo začeli z delom na novi CNC stružnici. Jeseni 2006 je bila končana gradnja nove lakirnice, katera zadostuje novim EU pogojem glede onesnaževanja okolja. V začetku leta 2007 je bil instaliran nov CNC rezkalni center za mehansko obdelavo manjših sklopov, ob koncu leta 2007 je bila končana gradnja nove proizvodne hale v velikosti 4000 m2, v začetku 2009 je bila instalirana nova stiskalnica zmogljivosti 1000 t in dolžine 6 m. V letu 2011 je začel obratovati nov obdelovalni stroj za mehansko obdelavo velikih zvarjencev (dxšxv 10x3x3,5 m). V začetku leta 2016 smo začeli z delom na novi liniji za razrez pločevin dolžine 30 m, ki vključuje dva portala z možnostjo plamenskega in plazemskega 3D rezanja (rezanje pod kotom za pripravo zvarnih robov).

Podjetje razpolaga z okrog 9.000 m2 proizvodnih površin, katere so opremljene s konzolnimi dvigali (nosilnost do 1.000 kg) in z mostnimi žerjavi (nosilnost do 20.000 kg).

Večina opreme in naprav omogoča izdelavo še večjih in bolj zahtevnih ter s tem tudi izdelkov z večjo dodano vrednostjo, le strojna mehanska obdelava nam omejuje izvedbo na produktih višjega cenovnega ranga.

Struktura zaposlenih se prilagaja razvoju tehnologije. Močno je odvisna od ponudbe dela na trgu, kjer zaznavamo pomanjkanje kadrov za zaposlovanje v kovinsko predelovalni skupini; predvsem varilcev, obdelovalcev kovin (rezkalcev in strugarjev), ključavničarjev, strojnih tehnikov in strojnih inženirjev.
21.04.2023
ZAPOSLITEV
Prosta delovna mestaVARILECZahteve:*poznavanje osnov MAG varjenja*opravljeno šolanje oz. tečaj za varilca*možnost priučitveDelo:*varjenje izdelkov po načrtihZa določen čas 3 mesece z možnostjo stalne zaposlitve.KLJU ...
Več »

12.10.2022
Izgradnja sončne elektrarne MSE TKO
Podjetje TKO d.o.o je uspešno kandidiraloza pridobitev nepovratnih sredstev po javnem razpisu za sofinanciranje operacijgradnje novih manjših proizvodnih naprav za proizvodnjo električne energije zizrabo sončne energije ...
Več »